Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Fart Escape: the power of the... fart!

Κάθε εβδομάδα κυκλοφορούν πλέον (ευτυχώς) αρκετοί νέοι τίτλοι για τον Commodore 64. Το μηχάνημα πούλησε έτσι κι αλλιώς 18 εκατομμύρια τεμάχια και συνεχίζει ακόμα και σήμερα, 36 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του, να αριθμεί χιλιάδες φανατικούς φίλους ανά τον κόσμο, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των νέων κυκλοφοριών.

Από τους πολλούς αυτούς νέους τίτλους λοιπόν αρκετοί είναι ικανοί να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον: είτε λόγω γραφικών, είτε λόγω του ότι πίσω τους βρίσκονται κάποιοι ταλαντούχοι προγραμματιστές, είτε λόγω του hype που τυχόν έχει δημιουργηθεί. Η αλήθεια είναι ελάχιστοι εξ' αυτών μας έλκουν να ασχοληθούμε μαζί τους λόγω υπόθεσης. Ε, το Fart Escape είναι η λαμπρή εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα!


Δηλαδή, αν βασιστούμε στον τίτλο, τι έχουμε; Έναν ήρωα ο οποίος... πέρδεται για να αποδράσει; Κάνοντας τι; Εξουδετερώνοντας τους εχθρούς του με όπλο την μπόχα; Χμμμμ, κοντά πέσαμε, αλλά όχι ακριβώς. Στο πολύ απλό - και αρκετά συμπαθητικό - παιχνιδάκι των Dozznar (κώδικας/γραφικά) και Cadaver (μουσική) ο πρωταγωνιστής ίπταται - όχι μέσω της δύναμης, όπως οι Jedi - αλλά μέσω των... πορδών του (!) προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να προχωρήσει στην πίστα αποφεύγοντας τις δεκάδες βόμβες που πετάνε (μην το ψάχνετε, σεναριακά το Fart Escape είναι... αλλού)! Το αστείο όμως της γκροτέσκας υπόθεσης δεν περιορίζεται στα όσα μόλις διαβάσατε: πρέπει ο ήρωάς μας να μην το παρακάνει, καθώς υπάρχει (ορατός) κίνδυνος να... εκραγεί ο πρωκτός του!

Πριν καταφύγετε σε σχόλια του τύπου "αυτό ήταν, δεν μεταδίδω άλλο" να συμπληρώσω ότι ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού πρέπει να έχει τον νου του στον ανεφοδιασμό του, καθώς, όπως όλα τα καλά, τα αέριά του κάποτε τελειώνουν! Τώρα, το με τι ανεφοδιάζεται (φασολάδα;) θα σας γελάσω, αλλά σίγουρα η δουλειά γίνεται, καθώς, μετά την απαραίτητη αναπλήρωση, ο ήρωάς μας είναι έτοιμος για... νέες πτήσεις!

Ο χειρισμός του Fart Escape είναι απλός και λειτουργικός (με ένα απαλό πάτημα του fire button γίνεται το... έλα να δεις ή, ακόμα καλύτερα, να μυρίσεις) και, εκτός του να πετάξουμε μπορούμε να κινηθούμε και προς τα μπρος ή προς τα πίσω, με αποτέλεσμα, μετά από λίγη ώρα το παιχνίδι να αρχίζει να φέρνει λίγο σε (επίκειται ιεροσυλία) Moon Patrol.


Απ' ό,τι φαίνεται ο Commodore 64 είναι η αγαπημένη πλατφόρμα των παιχνιδιών σκατολογικού περιεχομένου (!) καθώς, πριν 3 χρόνια, είχαμε και την κυκλοφορία του Quod Init Exit (δείτε αναλυτική παρουσίαση στο 7o τεύχος του περιοδικού Retro Planet) στο οποίο, ένα συμπαθέστατο γουρουνάκι, μετά από κατανάλωση τεράστιας ποσότητας τροφής, κυνηγούσε μία λεκάνη προκειμένου να... ανακουφιστεί!

Όσοι λοιπόν θέλετε να διασκεδάσετε με ένα παιχνίδι στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας ήρωας που... τον πήγε αίμα (!) κατεβάστε το Fart Escape από εδώ και δώστε του να καταλάβει. Για να μπείτε ακόμα καλύτερα στο κλίμα, σας συμβουλεύω να το συνοδεύσετε με μια κατσαρόλα φακές, έτσι, μπας και μπορέσετε να προσφέρετε κι εσείς το ανάλογο οσφρητικό κατιτίς σας! (Πηγή: csdb).

2 σχόλια:

  1. Φασολάδα παίζει; Βρε τι άλλο θα σκεφτούν να μας καταπλήξουν αυτά τα τρομερά παιδιά! LOL !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, το επόμενο θα είναι κόντρα σε... εμετό! :p

      Η βιβλιοθήκη του 64άρη εμπλουτίζεται όχι μόνο σε τίτλους, αλλά και σε θεματολογία! :D

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.