Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Έφτασε το Pinball Dreams για Amstrad CPC (σχεδόν)!

Ελπίζω να θυμάστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι από το παρόν blog στη μεταφορά του Pinball Dreams της Digital Illusions της Amiga σε Amstrad CPC από το Batman Group: τα είχαμε πει πριν από λίγες μέρες αλλά και πιο πριν, τον Σεπτέμβριο. Όπως σας πληροφόρησα λοιπόν, ένα preview του παιχνιδιού παρουσιάστηκε στην Ισπανία, πριν από μία ακριβώς εβδομάδα. Ε, πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να το έχω στα χέρια μου, καθώς οι άνθρωποι του Batman Group το "ανέβασαν" στο pouet.net!

Ορίστε και μια "ρετρό" φωτογραφία από σήμερα το πρωί για του λόγου το αληθές:


Προτού σας πω τις εντυπώσεις μου και προτού τσεκάρετε το video που ακολουθεί, θα πρέπει να τονίσω δύο πράγματα: α) δώστε βάση στη συμβουλή των ανθρώπων του Batman Group και τρέξτε το παιχνίδι σε πραγματικό Amstrad με οθόνη τεχνολογίας CRT και β) Ο Amstrad δεν είναι Amiga!

Ωραία, τώρα που τα ξεκαθαρίσαμε αυτά τα δύο, να ενημερώσω ότι το video αδικεί το παιχνίδι (η κίνηση είναι εντελώς ομαλή στην πραγματικότητα) και να πω επιτέλους τι είδα στο preview! Λοιπόν, καταρχάς, εισαγωγή και menus είναι όλα ίδια με της Amiga, με κάποια (μικρή) υποβάθμιση στα γραφικά και (πολύ μεγαλύτερη) στη μουσική. Από τα 4 "τραπέζια" υπάρχει διαθέσιμο μόνο αυτό του Beatbox και, ενώ μπορείτε να παίξετε κανονικά, δεν κρατιέται σκορ αλλά ούτε και μπορούμε να επιστρέψουμε στο κυρίως menu (μικρό το κακό, καθώς δεν υπάρχουν άλλα φλίπερ διαθέσιμα στην παρούσα φάση).


Το παιχνίδι παίζεται (σχεδόν) με τα ίδια πλήκτρα με την έκδοση της Amiga και μπορώ να πω ότι είναι διασκεδαστικό, εθιστικό, ομαλό, γρήγορο και, γενικά, ακόμα και τώρα που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, είναι ήδη με διαφορά το καλύτερο flipper simulation που έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε 8bit υπολογιστή! Γενικά το preview δείχνει ότι στην τελική του έκδοση το Pinball Dreams για Amstrad CPC θα είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι (εντάξει, το περιμέναμε, Batman Group είναι αυτό) το οποίο και αναμένουμε εναγωνίως. Απλά, κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας αυτό που σας έγραψα: ο Amstrad δεν είναι Amiga και, κατά συνέπεια, το "νέο" Pinball Dreams θα είναι σίγουρα χειρότερο απ' αυτό που ήδη γνωρίζατε! Θυμηθείτε απλώς ότι αυτή τη φορά το βλέπετε σε ένα "ταπεινό" 8bit μηχάνημα, έτσι;

Α, ναι, μπορείτε να κατεβάσετε το preview από εδώ. (Πηγή: Indie RetroNews).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.