Τρίτη 1 Μαΐου 2018

The Spectrum Show επεισόδιο 72

Αν όλοι οι retro computers είχαν στις τάξεις των οπαδών τους ανθρώπους σαν τον Paul Jenkinson είναι σίγουρο ότι δεν θα προλαβαίναμε τα νέα! Μόλις 8 ημέρες από τη στιγμή που ο Paul διέθεσε προς download το τελευταίο του παιχνίδι για τον ZX Spectrum (ROVR), ο δεν-κουράζομαι-ποτέ Speccy lover μας χαρίζει ένα ακόμα επεισόδιο του The Spectrum Show, το 72ο, τον ιδανικό ίσως τρόπο ώστε να απολαύσετε χαλαρά το Πρωτομαγιάτικο καφεδάκι σας.

Στο 72ο επεισόδιο λοιπόν του The Spectrum Show διαπιστώνει κανείς με μεγάλη ικανοποίηση ότι ο Paul, όχι μονάχα δεν έχει κουραστεί και κορεστεί, αλλά το αντίθετο, δεν προλαβαίνει (!), καθώς μας υπόσχεται μελλοντικές παρουσιάσεις παιχνιδιών που δεν τα πρόλαβε στο τωρινό επεισόδιο. Καθώς ακόμα δεν έχουμε συνέλθει από την απώλεια του Rick Dickinson είναι πραγματικά ευχάριστο και ελπιδοφόρο να βλέπουμε ανθρώπους όπως ο Paul που αξιοποιούν και με το παραπάνω το κάθε λεπτό που τους χαρίστηκε σε αυτή τη ζωή και σε αυτόν τον κόσμο. Από εμένα προσωπικά μονάχα σεβασμός και θαυμασμός στον Paul και σε όλους όσους λειτουργούν με τρόπο ανάλογο, προτιμώντας τις κάθε είδους επάλξεις από τους κάθε είδους καναπέδες...

Στα του 72ου επεισοδίου τώρα, πέραν των κλασικών "νέων" (μια 30ετία πίσω, να τ' αφήσω;), ο Paul με τον Geoff κάνουν μια ενδιαφέρουσα κουβεντούλα για τα Βρετανικά software houses της 8bit εποχής και αφού ο Paul μας έχει παρουσιάσει αρκετά νέα παιχνίδια αλλά και ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για την... ταφόπλακα στην πορεία της Imagine, το παιχνίδι που θα πουλιόταν μαζί με έξτρα hardware, το Bandersnatch (μια "εξελιγμένη" υλοποίηση τελικά κυκλοφόρησε μερικά χρόνια αργότερα από την Psygnosis ως Brataccas - πονεμένη ιστορία για τον γράφοντα). Α, και για να μην το ξεχάσω, το επεισόδιο ολοκληρώνεται με μία (ακόμη) παρουσίαση ενός παιχνιδιού που τρέχει και στον 16άρη ZX Spectrum, ενός τίτλου που θεωρείται από αρκετούς ως η πλέον εμβληματική κυκλοφορία στην ιστορία του μηχανήματος: ναι, αναφέρομαι στο 3D Deathchase της Micromega. Όσοι δεν γνωρίζετε την μεγαλειώδη δημιουργία του Mervyn J. Estcourt επιστρέψτε πάραυτα στα θρανία σας και δοκιμάστε το άμεσα (κυκλοφορούν και αρκετά remakes του σε σύγχρονες πλατφόρμες, άλλωστε).

Α, ναι, λέγαμε για το 72ο επεισόδιο του The Spectrum Show. Ιδού:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.