Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Naughty: ένα εντυπωσιακό demo για AGA Amigas

"Να ρε χαμένε, που αμφέβαλλες για το AGA chipset!" είπα στον εαυτό μου όταν είδα ιδίοις όμμασι αυτό το χάρμα οφθαλμών (και εφέ) που φέρει τον τίτλο "Naughty". Εκεί που κυνηγάς με το τουφέκι νέες παραγωγές που να είναι πραγματικά εντυπωσιακές (ΟΚ, ας εξαιρέσουμε τον Commodore 64 γιατί εκεί συμβαίνουν συνεχώς εντυπωσιακά πράγματα), πέφτεις πάνω σε αυτή τη δημιουργία του group Nature που ασφαλώς κέρδισε επάξια την πρώτη θέση στο demoparty Datastorm Summer 2017 στην κατηγορία των Amiga demos.

Βέβαια, δεν θα πω ψέματα, τα ωραία και τα γούστα μάλλον σταματάνε μάλλον απότομα όταν κατεβάζεις το Naughty για να το τρέξεις στην 1200άρα σου και διαβάζεις το README: θέλει accelerated Amiga για να τρέξει και, όταν λέει "accelerated" δεν εννοεί με 68030, αλλά με 68060. Κοινώς, αυτό το 500άρικο που αναφέραμε στην προηγούμενη ανάρτηση και θα μπορούσατε να το ξοδέψετε (ΑΝ το είχατε) σε έναν ZX81 σε μορφή κιτ μπορείτε επίσης να το δώσετε εναλλακτικά σε κάποιο παλικάρι στο Amibay για έναν Blizzard 1260. Και μετά να τρέξετε το Naughty. Τόσο καλά!


Πέραν της (αναμενόμενης) γκρίνιας, γεγονός είναι πως και αυτοί οι άμοιροι που ξόδεψαν μισό νεφρό έκαστος για να εξοπλίσουν τις Αμίγκες τους με top of the line accelerator boards κάτι πρέπει να τρέξουν στα μηχανήματά τους για να γλυκαθούν λιγάκι, έτσι δεν είναι; Ε, ας τρέξουν το Naughty λοιπόν, καθώς είναι εντυπωσιακό και με ιδιαίτερα up to date αισθητική και σίγουρα δεν θυμίζει τυπικό demo 16μπιτου μηχανήματος. Βέβαια και ο 68060 δεν είναι δεκαεξάμπιτος, οπότε γιατί να θυμίζει κάτι τέτοιο, ε;

Δείτε το Naughty στο video που ακολουθεί ή κατεβάστε το από εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.