Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Η μία δισκέτα που θα χρειαστείτε για τον Atari ST!

Ας πούμε ότι έπρεπε να επιλέξετε μία και μόνο μία δισκέτα για τον Atari ST σας, ποια θα επιλέγατε;

Προτού σπάσετε το κεφάλι σας να θυμηθείτε ποια παιχνίδια χωρούσαν σε μία δισκέτα, θα σας θυμίσω τα εκατοντάδες (μήπως χιλιάδες;) compilation disks που είχαν δημιουργήσει οι πάλαι ποτέ ξακουστοί Pompey Pirates, Automation, Medway Boys και λοιποί. Πραγματικά, αυτά τα crews είχαν φτιάξει κάποιες εκπληκτικές συλλογές, με 4, 6 ή ακόμα και 8 παιχνίδια σε μία απλή δισκέτα double density των 720ΚΒ. Επειδή όμως τα ρεκόρ υπάρχουν για να καταρρίπτονται, σας παρουσιάζω τη νέα δημιουργία του γνωστού μας Peter Putnik που είναι ένα compilation disk με - κρατηθείτε - 23 παιχνίδια!

Μιλάμε για ένα απίστευτο κατόρθωμα, όσο και αν κάποια απ' τα παιχνίδια αυτά είναι παλιά, απλοϊκά arcades (που δεν τους λείπει όμως το καλό gameplay). Ανάμεσα στους τίτλους που χώρεσε στη δισκέτα αυτή ο Peter υπάρχουν και πολύ τρανταχτά ονόματα, όπως π.χ. τα Arkanoid, Uridium, Crystal Castles, Pac-Mania, Jet Set Willy και Xevious. Δείτε όλα τα παιχνίδια της δισκέτας στο παρακάτω screenshot, που αποτελεί και το αρχικό menu επιλογής:


Να αναφέρω εδώ ότι, όπως μας γράφει και ο ίδιος ο Peter, τα παιχνίδια καταλάμβαναν αρχικά 3.904ΚΒ (!), τα οποία συμπιέστηκαν σε 782ΚΒ, προκειμένου να χωρέσουν σε μία δισκέτα! Σα να μη φτάνει αυτό, πολλά από τα παιχνίδια περιλαμβάνουν και trainers, ενώ έχουν "πειραχτεί" ώστε σχεδόν όλα να τρέχουν σε οποιονδήποτε Atari (ST, STE κλπ), με οποιαδήποτε ποσότητα μνήμης RAM και με οποιαδήποτε έκδοση του TOS μεταξύ 1.0x-2.06!






Συγχαρητήρια λοιπόν στον Peter, και τώρα είναι η σειρά σας να κάνετε το καθήκον σας: κατεβάστε το image file της δισκέτας από εδώ και γράψτε το τώρα για να χαρίσετε στον Atari σας την απόλυτη single disk gaming συλλογή που κυκλοφόρησε ποτέ! (Πηγή: Atari Crypt).

5 σχόλια:

  1. Καλο ........ αυτα ειναι μπραβο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοί λένε ότι είναι μυστήριος και παράξενος... Δεν ξέρω, και δεν με νοιάζει... Εκείνο που ξέρω είναι ότι υποστηρίζει τρελά την κοινότητα του Atari ST χαρίζοντάς μας έναν υπέροχο hard disk driver, πρόσθετο χρήσιμο software και εκείνα τα εκπληκτικά adaptations παιχνιδιών για να γεμίζει το ultrasatan μας...

    Respect λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς: ας εμφανιστεί κάποιος με το ίδιο έργο που να είναι γλυκός και αγκαλίτσας να προτιμήσουμε εκείνον! Επειδή όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το έργο που έχει προσφέρει - κυρίως αφιλοκερδώς - ο Peter, αξίζει, και με το παραπάνω, τον σεβασμό και τις ευχαριστίες μας.

      Διαγραφή
  3. ετσι ειναι οπως τα λες, ευτυχώς που υπάρχουν και αυτα τα ατομα στην κοινότητα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.