Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Θυμάστε τον ZX Spectrum Next;

Θυμάστε τον ZX Spectrum Next; Ναι, αναφέρομαι στο νεότερο incarnation του ZX Spectrum που έκανε τους πάντες να μείνουν με το στόμα ανοιχτό και την καρδιά τους να χτυπάει δυνατά από προσμονή, κυρίως λόγω της σχεδίασης του - εκπληκτικής ομορφιάς - case του από τον μοναδικό Rick Dickinson (βλέπε ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, QL to name a few - πώς σας φαίνεται το αγγλικό, ε;). Όπως ίσως θα θυμάστε είχα αναρτήσει στο παρελθόν και μια συνέντευξη του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από το όλο project, του Henrique Olifiers.

Πέρασε όμως αρκετός καιρός από τότε και δεν είχαμε κάποιο νέο, ούτε και κάποια αλλαγή στο site του project. Και γνωρίζουμε όλοι πως, σε περιπτώσεις σαν κι αυτή, το γεγονός αυτό είναι ανησυχητικό. Ευτυχώς όμως, ο Henrique Olifiers βάλθηκε να μας βγάλει ψεύτες (και τον ευχαριστούμε ολόψυχα!), καθώς εμφανίστηκε στο retro event Revival Solstice (30-31 Ιουλίου) μαζί με τι άλλο; Ένα πρωτότυπο του motherboard του ZX Spectrum Next!


Το project είναι ζωντανό λοιπόν, και αυτό είναι που έχει σημασία: αν θα έχουμε αποτελέσματα και νέα αργά ή γρήγορα μικρό ρόλο παίζει - το σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί και να μπορέσουμε να αποκτήσουμε έναν νέο ZX Spectrum μετά από 30+ χρόνια! Εν αναμονή λοιπόν... (Πηγή: Retro Computing News).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.