Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Quod Init Exit IIm: η αναζήτηση της λεκάνης συνεχίζεται!

Δεν ξέρω εάν θυμάστε το Quod Init Exit: είναι ένα παιχνίδι του 2012 για Commodore 64 που κυκλοφόρησε και σε cartridge από την RGCD και είχε γίνει μάλιστα και review σε παλαιότερο τεύχος του Retro Planet. Το παιχνίδι αυτό είχε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που είναι δύσκολο να λησμονήσει κανείς. Ήταν για παράδειγμα φτιαγμένο στην υψηλή ανάλυση του Commodore 64, και, κάνοντας ιδιαίτερα έξυπνη χρήση των blocks της οθόνης εμφάνιζε ταυτόχρονα 16 χρώματα, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για παιχνίδι... Atari ST! Άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ήταν ότι ήταν φτιαγμένο - σε μεγάλο μέρος, τουλάχιστον - σε BASIC! Αυτό που δεν ξεχνιέται με τίποτα όμως ήταν ο σκοπός του παιχνιδιού: ο παίκτης χειριζόταν ένα αδηφάγο γουρουνάκι, τον Zampo, που έτρωγε ό,τι τροφή έβρισκε μπροστά του και μετά κυνηγούσε λεκάνες τουαλέτας (!) προκειμένου να... ανακουφιστεί!

Καλά, γελάτε εσείς τώρα, αλλά εγώ θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με ιδιαίτερα έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα (το δεύτερο, σίγουρα!) η οποία έδωσε και το όνομα του παιχνιδιού: Quod Init Exit σημαίνει στα λατινικά σε ελεύθερη μετάφραση "ό,τι μπαίνει, βγαίνει". Δεν πρόκειται να το αναλύσω περισσότερο όσο κι αν το θέλετε, ελπίζω να καταλαβαίνετε!

Οι δημιουργοί του παιχνιδιού, ορμώμενοι από την επιτυχία που γνώρισε το πρώτο μέρος ετοίμασαν και sequel λοιπόν, που ονομάζεται "Quod Init Exit IIm". Και, αν όλα τα υπόλοιπα είναι φανερά, όχι, δεν έχω ιδέα τι σημαίνει το "m" στον τίτλο!


Στο "Quod Init Exit IIm" έχουμε και πάλι τον έλεγχο του Zampo, o οποίος αυτή τη φορά βρίσκεται στην αναζήτηση των κομματιών που βρίσκονται διάσπαρτα στην πίστα και τα οποία, όταν συλλεγούν, θα επιτρέψουν στον μάγο Cotechina να τα μετατρέψει σε... τι άλλο; Μια υπέροχη λεκάνη (πρωτοτυπία μηδέν, λέμε!) που θα επιτρέψει στον Zampo να ξαλαφρώσει! Μάλιστα, επειδή το πολύ φαγητό έχει δημιουργήσει κάποιες, χμ, στομαχικές διαταραχές στο γουρουνάκι μας, αυτό έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύεται από το ένα σημείο της οθόνης σε ένα άλλο χρησιμοποιώντας την... τουρμποκλανιά (sorry, αλλά πώς αλλιώς να μεταφράσω το "turbofart";).

To Quod Init Exit IIm δεν είναι δωρεάν, αλλά donationware, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε δωρεά άνω του ενός ευρώ στον λογαριασμό της Retream θα σας επιτρέψει να το απολαύσετε. Άντε, και καλό βόλι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.